تاریخ انتشار :جمعه ۱۸ اسفند ۹۶.::. ساعت : ۹:۱۵ ق.ظ
فاقددیدگاه

مادران باردار در خوردن خاکشیر زیاده روی نکنند

خاکشیر اثر مثبتی بر روند بازگشت به حالت اولیه خانم باردار پس از زایمان طبیعی دارد و باعث می‌شود که یک خانم باردار بعد از عمل زایمان، سریعتر به حالت عادی پیش از حاملگی بازگردد.

به گزارش قائم آنلاین، در این مطلب به نقل از سیمرغ قصد داریم در مورد فواید خوردن خاکشیر در دوران بارداری و حاملگی برای زنان باردار صحبت کنیم و ببینیم فواید و احتمالا پرهیز‌های مربوط به این ماده خوراکی در این دوران حساس چیست. دوران بارداری و حاملگی یکی از دوران‌های حساس در زندگی خانم‌ها محسوب می‌گردد.

 

مادران باردار در خوردن خاکشیر زیاده روی نکنند

 

یکی از دلایل حساسیت این دوران این است که هر تغذیه‌ای که مادر باردار انجام دهد علاوه بر خود او، مستقیما بر روی جنین موجود در شکم او نیز تاثیر دارد و از این رو در انتخاب مواد غذایی برای دوران حاملگی بایستی نهایت دقت را به عمل آورد. یکی از مواد غذایی که مادران باردار ممکن است بخواهند درباره آن در زمان بارداری بدانند و یا از آن استفاده نمایند، خاکشیر می‌باشد. شربت خاکشیر مخصوصا در فصول گرم سال یکی از شربت‌های مورد علاقه خانواده‌هاست و زنان بارداری که بارداری آن‌ها در فصول گرم سال واقع شده است شاید بخواهند که از این شربت استفاده کنند. مصرف خاکشیر در دوران باردار بودن خانم‌ها دارای نکاتی است که توجه به آن ضروری می‌باشد.

خواص خاکشیر

از فواید مهم خاک شیر، رفع یبوست است و، چون یبوست یکی از مشکلات شایع دوران بارداری محسوب می‌شود، مصرف خاکشیر می‌تواند از این جهت برای زنان باردار مفید باشد. نکته‌ای که باید ذکر شود این است که از نظر تغذیه‌ای، منعی برای مصرف خاکشیر در دوران بارداری نیست، اما توجه داشته باشید که در مصرف خاکشیر در دوران بارداری لازم است احتیاط لازم صورت بگیرد و به دلیلی که ذکر خواهد شد، مصرف خاکشیر هم می‌تواند یک عامل مثبت در طی دوران بارداری محسوب شود و هم اگر رعایت اعتدال در مصرف آن نشود، می‌تواند عامل منفی در طول دوران بارداری تلقی شود. شاید این کمی برای شما تعجب برانگیز باشد، ولی در ادامه به این مطلب پی خواهید برد. اما واقعا خاکشیر چه خاصیتی دارد که مصرف آن را در دوران بارداری با احتیاط همراه می‌کند؟

خاصیت مهمی که خاکشیر دارد و مصرف آن را در دوران بارداری با احتیاط همراه می‌کند، اثر نرم کنندگی آن بر دهانه رحم است. دهانه رحم در مادران باردار در طول یک حاملگی طبیعی و سالم بسته می‌باشد تا مانع سقط جنین یا زایمان زودرس بشود.

اگر چنانچه به هر دلیلی، پیش از موعد زایمان، دهانه رحم بیش از حد لازم نرم شود، با توجه به اینکه در چه مرحله‌ای از بارداری این اتفاق بیفتد، خطر سقط جنین یا زایمان زودتر از موعد وجود دارد. متاسفانه در بعضی از خانم‌های حامله، دهانه رحم در طول دوران بارداری به طور کامل بسته نمی‌شود و پزشکان در این مورد مجبور به دوختن دهانه رحم تا موعد زایمان می‌شوند تا خطر سقط جنین یا زایمان زودرس از بین برود. این سری از خانم‌ها بسیار باید در مصرف خاکشیر محتاط باشند. پس بنابر این هر عاملی که باعث نرم شدن و باز شدن دهانه رحم قبل از اتمام بارداری بشود ممکن است منجر به سقط جنین شده یا باعث زایمان زودرس شود.

خاکشیر اثر نرم کنندگی بر دهانه رحم دارد و از این جهت است که گفته شد لازم است تا مصرف آن در دوران حاملگی با احتیاط صورت بگیرد. قبل از هفته سی و هفتم بارداری، مصرف خاک شیر بایستی خیلی کم و با فاصله زیاد دفعات مصرف صورت بگیرد. مخصوصا مصرف خاکشیر در اوایل بارداری خیلی باید با احتیاط باشد، زیرا در سه ماهه اول بارداری، جای جنین هنوز در رحم مادر به طور کامل محکم نشده است و خطر سقط جنین بالاست.

هر چند که اثر نرم کنندگی خاکشیر بر دهانه رحم قبل از هفته سی و هفتم بارداری یک زنگ خطر بوده که باید به آن دقت کرد، اما از هفته سی و هفتم بارداری به بعد، این خاصیت خاکشیر یک مزیت بسیار مهم مخصوصا برای زایمان طبیعی محسوب می‌شود! برای کمک به زایمان طبیعی می‌توان از خاصیت نرم کنندگی و آماده سازی دهانه رحم که از فواید مهم خاکشیر در اواخر دوران بارداری محسوب می‌گردد استفاده کرد. لازم به تذکر جدی است که از هفته سی و هفتم بارداری بایستی آرام آرام مصرف خاکشیر در زنان حامله صورت بگیرد و در نهایت، در هفته آخر بارداری است که مصرف روزی یک لیوان شربت خاکشیر توصیه می‌شود.

بر اساس مطالعات انجام گرفته، خاکشیر اثر مثبتی بر روند بازگشت به حالت اولیه خانم باردار پس از زایمان طبیعی دارد و باعث می‌شود که یک خانم باردار بعد از عمل زایمان، سریعتر به حالت عادی پیش از حاملگی بازگردد. همچنین تحقیقات انجام شده حاکی از اثر مصرف خاکشیر در دوران بارداری بر سلامتی نوزاد در بدو تولد است.

مصرف خاکشیر در دوران بارداری

ا. توجه به مطلب بالا، نتایج زیر در خصوص مصرف خاکشیر در دوران بارداری حاصل می‌شود:

– خاکشیر از نظر تغذیه‌ای، منعی برای مصرف در طول دوران بارداری ندارد.

– خاکشیر به دلیل اثر نرم کنندگی که بر دهانه رحم دارد، در صورت مصرف بیش از حد ممکن است در اوایل و اواسط بارداری منجر به سقط جنین یا زایمان زودرس شود رعایت تعادل و احتیاط در مصرف آن توصیه می‌شود.

– در خانم‌های بارداری که مشکل بسته شدن دهانه رحم در طی دوران بارداری دارند یا خانم‌های حامله‌ای که سابقه سقط جنین دارند لازم است تا مصرف خاکشیر با احتیاط باشد و این خانم‌های باردار در صورت لزوم با یک پزشک حاذق طب سنتی یا با پزشک خود مشورت نمایند.

– قبل از هفته سی و هفتم بارداری و مخصوصا در اوایل دوران بارداری، مصرف خاکشیر بایستی با احتیاط و به مقدار کم و با فاصله زیاد دفعات مصرف از یکدیگر صورت بگیرد و به هیچ وجه زیاده روی در این کار نشود که خدای ناکرده ممکن است منجر به سقط جنین یا زایمان زودتر از موعد مقرر شود.

– از هفته سی و هفتم بارداری و به جهت تسهیل زایمان طبیعی می‌توان خاکشیر را کم کم به مادران باردار داد تا هفته آخر بارداری که در هفته آخر بارداری، مصرف روزانه یک لیوان شربت خاکشیر جهت تسهیل زایمان واژینال و طبیعی توصیه می‌شود.

– خاکشیر اثر مثبتی برروند بازگشت خانم‌های حامله پس از عمل زایمان به حالت قبل از حاملگی دارد.

– مصرف خاکشیر در دوران بارداری، بر سلامتی نوزاد در بدو تولد اثر مثبتی دارد.

امید است خانم‌های باردار و حامله با رعایت توصیه‌ها و نیز رعایت اعتدال، از فواید مصرف خاکشیر در طی دوران بارداری و حتی پس از آن بهره‌مند شوند.

دیدگاه خود را به ما بگویید.