پویش سهشنبههای بدون خودرو در شهرستان قائم شهر

علی محمد دعاگو در گفت و گو یی از پویش سهشنبههای بدون خودرو، در این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: این پویش کمپینی است با هدف استفاده کمتر از خودروهای تکسرنشین تا از این طریق شهروندان، دستکم در روز سهشنبه بهجای استفاده از خودروی شخصی، گزینههای مفیدتری مثل دوچرخهسواری، پیاده روی، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و استفاده از خودروی اشتراکی را برای انجام کارهای روزمره جایگزین کنند.
به گزارش قائم آنلاین، رئیس محیط زیست قائم شهر خاطر نشان کرد: ستاد اجرایی پویش سهشنبههای بدون خودرو با هدف توسعه فرهنگ زندگی شهر دوستدار سلامت و محیط زیست، در دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران تأسیس شد تا با نظارت و هماهنگی ۳۱ دفتر محیط زیست و توسعه پایدار ادارات کل ورزش و جوانان استانهای کشور (به عنوان دبیران استانی این ستاد) این هدف را در سراسر کشور دنبال کند.
وی یاد آور شد: برنامه راهبردی این پویش، برای نخستین بار در شهرستان اراک توسط کوروش بختیاری، یکی از فعالان محیط زیستی، آغاز شد و بازتاب چشمگیری در سطح کشور یافت. در بهمن ماه ۱۳۹۴، تشکیل ستاد اجرایی این پویش به همراه تدوین آئیننامه، دستورالعملهای اجرایی و تفاهمنامههای مربوط در دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت ورزش و جوانان، با همکاری کمیته دوچرخهسواری همگانی کشور و دفتر مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور پیگیری شد.
دعاگو ادامه داد: پس از بررسیهای لازم، موارد مذکور به تأیید دکتر رضا شجیع، رئیس دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت ورزش و جوانان، رسید و از فروردین ۱۳۹۵ فعالیت خود را به صورت رسمی در این وزارتخانه آغاز کرد.
وی در مورد ویژگیهای این پویش تصریح کرد: ايجاد نشاط و سلامت جسمی و روحی در شهروندان در راستای توسعه شهرهای سالم, توسعه فرهنگ پیادهروی و دوچرخهسواری به عنوان يك شيوه كارآمد جابهجايی در مسافتهای كوتاه, كمك به كاهش آلودگی هوا و صدا، ازدحام تردد و آسیبهای ناشی از آنها شامل بیماری، حوادث، ناهنجاریهای اجتماعی، مرگ و میر برخی ویژگی های این طرح است.
آن مسئول با بیان اینکه این طرح سه شنبه های هر هفته انجام می شود به مزایای دیگر این پویش اشاره کرد و افزود: کاهش خودروهای تکسرنشین و افزايش ظرفيت تردد خودروهای عمومی و سطح خدمت آن, ارتقای نقش حمل و نقل عمومی و تغذيه آن از طرف افراد پیاده و دوچرخهسواران, صرفهجویی اقتصادی خانواده و جامعه در مصرف سوخت و هزینههای تجملاتی, اشتغالزايی از محل توسعه خدمات حمل و نقل عمومی، خدمات شهری مرتبط با دوچرخهسواری و پیادهروی,دوستی مستقیم با محیط زیست و سلامت از طریق کاهش وسایل نقلیه موتوری به عنوان اصلیترین مولد آلایندهها و منتشرکننده گازهای سمی همچون co2 از نکات قابل اهمیت و دلیلی بر اجرای همه گانی این طرح می باشد.
این پویش با حضور انجمنهاي ياريگران،كوهنوردان و توسعه پايدار و مردم شهر با حضور يداللهي معاون، حاجي آقا تبار روابط عمومي و رضايي كارشناس آموزش محيط زيست شهرستان قائمشهر و سيمرغ و تنی چند از دوست داران طبیعت اغاز بکار کرد.